Верижни багери


Верижен багер Develon - тук започва ефективността


Верижните багери Develon се нареждат сред най-продаваните и популярни брандове в света в средния и тежък клас багери. Първият южнокорейски верижен багер се появява на бял свят през 1978 г., а в следващите десет години са произведени над 10 000 бройки. Започва интензивен износ по целия свят, като в Европа тези верижни багери са представени официално за първи път на изложението BAUMA през 1989 г. в Мюнхен.
Южнокорейският верижен багер скоро набира популярност не само в Европа, но и по целия свят, като през 90-те години на 20 в. от поточните линии на производителя започват да излизат по 400 верижни багера на месец. Клиентите бързо оценяват качествата на тези верижни багери: производителност, ефективност, надеждност, издръжливост, комфорт за оператора и не на последно място - много добра цена за високото качество на техниката.Какви модели верижни багери включва гамата на Develon

Днес продуктовата палитра на Develon e съставена от 19 модела верижни багери в средния и тежкия клас, оборудвани с дизелови двигатели по най-строгите емисионни норми Етап V на ЕС. Долният край на гамата започва с два верижни багера в класа 14-16 т, предназначени за работа в ограничени пространства, особено в гъсто населените съвременни градове. За тази цел по-тежкият модел разполага с редуцирано изнасяне на противотежестта, което допълнително улеснява работата на верижния багер в тесни места.

В най-масовия сегмент от 21 до 36 т Develon произвежда забележителен брой модели верижни багери - 11. Във всеки от най-търсените класове от 21 т, 23 т, 25 т се предлагат по няколко модела верижни багери, които се отличават с по-къса или по-дълга ходова част, конвенционална или с редуцирано изнасяне на противотежестта, стандартна или супер подсилена ходова част, стрела и рамо за разрушаване, и др. Тези верижни багери намират най-разнообразно приложение, като например в сградното, пътното и инфраструктурното строителство, преработката на инертни материали и др.

Тежката артилерия на южнокорейския производител е съставена от шест модела верижни багери с работни маси от 40 до 100 т. Te са предназначени основно за работа в кариери и мини. Тежките верижни багери се отличават с изключителна мощност, производителност и издръжливост. Сред богатата гама от модели на Develon забележителен е и 33-тонният верижен багер с удължени рамо и стрела. Този модел верижен багер е особено подходящ за почистване на речни корита и други водоеми, както и на всички обекти, където е необходим много голям работен обсег на машината.Верижни багери с работно тегло от 14 до 30 тона:

Когато имаме налице комбинация от необичайна мощност и ефективното й управление, тогава багерът придобива най-високи нива в представянето си. Модерните двигатели с електронно управление гарантират голяма мощност, а е-ЕРОS системата осигурява ефективен баланс между мощността и икономията на гориво.

Доверете се на съвременните технологии и високата ефективност на верижните багери Develon


Всеки верижен багер на южнокорейската компания се оборудва с подбран специално за него мощен и в същото време икономичен дизелов двигател от марките Develon, Perkins или Scania. За разлика от други производители, във верижните багери в класовете 21 т и 23 т не се влагат малки 4-цилиндрови двигатели, а само 6-цилиндрови агрегати. Те осигуряват не само висок въртящ момент, но и необходимата по-голяма мощност, осигуряваща очакваната от клиентите висока производителност и товароподемност на верижния багер.

Всеки дизелов двигател е съобразен с нормите на Етап V на ЕС, но за целта не се използва рециркулация на изгорели газове (EGR). Така количеството на въздуха по време на изгарянето на дизела се увеличава, повишава се температурата на процеса и значително се намалява генерирането на сажди. Верижният багер Develon разчита на комбинация от дизелов окислителен катализатор (DOC), филтър за частици (DPF) и селективна каталитична редукция (SCR). Благодарение на вложените нови технологии поддръжката на филтъра DPF е значително облекчена, като сервизиране не се налага през първите 6000 или 8000 моточаса в зависимост от модела.
Икономичната работа на всеки верижен багер Develon се дължи на съчетаването на съвременен дизелов двигател, нов иновативен хидравличен разпределител и ново поколение на технологията за управление SPC3 (Smart Power Control 3). Тя е съставена от две системи, работещи заедно:

● Variable Speed Control намалява оборотите на двигателя при работа на верижния багер с малко натоварване;
● Pump Torque Control съчетава работата на хидравличната помпа и подаването на мощност и въртящ момент от двигателя в зависимост от операцията, изпълнявана от верижния багер.

За да извърши максимално ефективно дадената задача, операторът на верижния багер има избор от четири работни режима: икономичен (Е), стандартен (S), мощен (Р) и мощен + (Р+). Освен това някои модели верижни багери са оборудвани с най-съвременната технология D-ECOPOWER на Develon. Тя използва хидравлична помпа с електронно управление по налягане като част от хидравлична система със затворен център. С нея се постига повишаване на производителността на верижния багер с до 26% и допълнителни икономии на дизел от 7% в зависимост от работния режим.

Верижни багери с работно тегло от 35 до 80 тона:

Върхов комфорт и удобства за операторите във всеки един верижен багер Develon

Супер модерната кабина на верижния багер Develon се отличава с впечатляваща просторност и ергономичен дизайн. Оборудването ѝ отвътре и отвън е изключително богато:
● Нов 8-инчов тъчскрийн дисплей;
● Аудио система с хендсфри и връзка Bluetooth;
● Луксозна седалка (опции за подгряване или охлаждане)
● Нов дизайн на педалите и чистачка за предния прозорец с успореден ход;
● Оптимизиран поток на въздуха за климатичната система и за размразяването на прозорците;
● 8 или 9 стандартни работни LED-светлини.

Освен това верижният багер може да се поръча и с някои много полезни опции:
● Четири допълнителни външни LED-светлини;
● Външен парапет;
● Въздушен компресор за почистване;
● Система от камери за цялостна видимост (360°) около верижния багер;
● Ултразвукова система за разпознаване на препятствия зад верижния багер.

Верижни багери Develon: Здравина, издръжливост и надеждност отвъд вашите очаквания

Можете да имате пълно доверие на верижния багер Develon. Той е много по-издръжлив и надежден, отколкото можете да си представите. Например изключително здравото Х-образно шаси на ходовата част е проектирано чрез метода на крайните елементи и триизмерна компютърна симулация, след което верижният багер преминава серия безкомпромисни тестове в реални работни условия. Звездочките са от лята стомана и гарантират най-голяма устойчивост при тежки условия. Стрелата и рамото на верижния багер Develon са допълнително подсилени и се подлагат на интензивни изпитания за калкулиране на оптималното разпределение на натоварването.

Поддръжката на верижните багери Develon е значително улеснена, благодарение на лесния достъп до всички точки за инспекция и сервизиране, а всички филтри са разположени около хидравличната помпа. Можете да поръчате верижен багер и със система за централно смазване. Всеки верижен багер Develon се доставя с фабрично монтирана телематична система DevelonConnect, която е част от стандартното оборудване. Тя облекчава максимално организацията и дейностите по сервизирането и ремонтите на верижните багери.

DevelonConnect осигурява професионално управление на целия машинопарк (от 14 т нагоре). С нея се работи изцяло в интернет. Тя постоянно предоставя важна информация за работното и техническото състояние на верижните багери, в т.ч. местоположение, отработени моточасове, разход на гориво, предстоящо планово обслужване, алармиране при възникване на потенциални или реални проблеми и др.Поглед в близкото бъдеще и верижните багери Develon:Галерия: