Машини и оборудване DevelonСтроителна техника Develon - изпреварете конкуренцията

Develon е един от водещите световни производители на строителна техника. От много години южнокорейската компания се нарежда неизменно в топ десетката на световния елит на производителите на строителна техника по годишни приходи. Това престижно място сред най-големите в бранша Develon държи благодарение на непрестанния си стремеж да въвежда нови и иновативни технологии, както и да повишава качеството, надеждността, ефективността, здравината и издръжливостта на произвежданата строителна техника. Собственост на концерна са световно известни марки, като Develon, Bobcat, Montabert.

Какви видове строителна техника произвежда Develon

Марката Develon традиционно се свързва с едрата строителна техника, предназначена за мащабно сградно, пътно и инфраструктурно строителство, кариери и мини. Най-популярният вид строителна техника Develon са верижните багери, следвани от колесните багери и челните товарачи. На голяма популярност се радват също и съчленените дъмпери. Тази високотехнологична строителна техника е сред световните еталони по производителност, горивна ефективност и комфорт за оператора.
В отговор на нарастващото световно търсене на мини багери Develon добави към своята продуктова палитра пълна гама и от този вид строителна техника. Компактните багери Develon се отличават с голяма сила на копаене и товароподемност.

Вслушвайки се внимателно в потребностите на своите клиенти, в началото на 2022 г. Develon прибави и гама от компактни челни товарачи с универсални възможности. Този вид строителна техника е изключително търсена в Западна Европа, като набира популярност и в България.

Строителна техника Develon:


Едра строителна техника Develon за максимална производителност

Гамата верижни багери Develon в средния и тежкия клас включва 19 модела с работни маси от 14 до 100 т. Ефективната работа на този вид строителна техника се осигурява чрез комбинирането на модерен дизелов агрегат, иновативна хидравлична система и най-съвременна технология SPC3 за управление на мощността. Супер модерната кабина на верижните багери Develon впечатлява със своята просторност, ергономичен дизайн и изключително богато оборудване за този вид строителна техника.

Колесните багери Develon съставляват гама от общо седем модела с работни маси от 11 т до 22 т плюс още два модела за манипулиране на различни видове отпадъци. Тази строителна техника предлага забележителна стабилност при работа, възможности за изпълнение на най-различни задачи и бързо придвижване на собствен ход със скорост до 37 км/ч. Операторът на колесния багер Develon може да завива само с използване на джойстик (опция), което е уникална функция за този вид строителна техника.

Develon произвежда 11 модела челни товарачи от средния клас с работни маси от 12 до 35 т и стандартни кофи от 2 куб. м до 6,4 куб. м. Тази строителна техника се оборудва основно автоматизирана 5-степенна скоростна кутия тип Powershift за бързо ускоряване, мощно врязване и голяма теглителна сила. От своя страна моделите със супер модерна хидростатична и вариаторна трансмисия извеждат челните товарачи Develon с едни гърди пред конкурентната строителна техника в този клас.

С полезен товар от 28 т и 41 т дъмперите Develon достигат там, където за другите камиони това е просто невъзможно - независимо от профила на терена, в кал, сняг и лед. Този вид строителна техника се отличава с редица специфични решения, като например предно и задно шаси, съединени чрез специална съчленяваща връзка, самонивелиращо се предно окачване, задни тандемни мостове, колесна формула 6х6, два осови и един междуосов диференциал - всичко необходимо за желаната максимална проходимост на колесната строителна техника във всякакви условия.

Едрата строителна техника Develon е вашето правилно решение за всички големи обекти!


Компактна строителна техника Develon за работа в тесни пространства

Гамата компактни багери Develon е съставена от 11 модела с работни маси от 1 т до 9 т. Верижните модели предлагат различни варианти на надстройката - конвенционална, с малък радиус на завъртане и вариант без противотежестта да излиза от габарита на веригите при завъртане. В гамата има и един уникален колесен 5,8 -тонен багер. Тази строителна техника е изцяло съобразена за високопроизводителна работа в много тесни пространства, особено в градовете.

Компактните товарачи с работни маси от 3,8 т до 5,2 т са най-новото попълнение в широката продуктовата палитра от строителна техника на Develon. Съставена от пет модела, гамата предлага така желаните компактност, мощност и възможности за най-различни приложения, необходими на всички строителни обекти, а също и в селското стопанство, рециклирането на отпадъци и индустриите.

Компактната строителна техника Develon е Вашият ключ към ефективната работа в ограничени пространства!Съвременен производител на строителна техника с богата история и поглед в бъдещето

Концернът Develon е основан през 1896 г., като през 1937 г. компанията създава първото голямо машиностроително предприятие в Корея. В следващите десетилетия Develon се разраства и става един от най-големите индустриални конгломерати в страната, развивайки стремително бизнеса си със строителна техника.

Ето някои от повратните точки в историята на водещия световен производител на строителна техника Develon:

● 1977 г. - създаване на направление Строителна техника;
● 1978 г. - производство на първите багери в Южна Корея;
● 1989 г. - първо участие на bauma в Мюнхен, най-голямото изложение за строителна техника в света;
● 1990 г. - основаване на собствена компания за строителна техника в Белгия (Develon Infracore Europe);
● 1992 г. - начало на производството на челни товарачи;
● 2007 г. - придобиване на собствеността над Bobcat, световен лидер в компактната строителна техника;
● 2008 г. - придобиване на собствеността над завода за дъмпери Moxy в Норвегия.Concept-X е решение, базирано на технология, оптимизирана за бъдещи строителни обекти, като автоматизирани задачи за проучване на строителната площадка с използване на безпилотни летателни апарати- дронове, безпилотна автоматизация на оборудването и дистанционно управление, основано на 5G комуникация.В това видео можете да се запознаете с X-Center и безпилотните строителни машини по-подробно: