Bobcat & Doosan на BAUMA

doosan bauma

След представянето на компактните машинки на сцената се появиха тежките строителни машини. В центъра  на действието беше верижният DX255LC, който с лекота накланяше товарният отсег с впечатляващите 450 на единственият по рода си съчленен самосвал Doosan DA40, най ново поколение машина на норвежците Moxy, сега част от Doosan Infracore.

Голямо внимание беше отделено на щанда именно на дъмперите, пословични със своята стабилност и маневреност, единствените в индустрията с тандемни оси на товарният отсег, подобно на професионалните горски машини, и с равномерно разпределение на масата в завой. Модел на самият тандем беше изложен отделно на щанда. Наред с дъмпера, Doosan показаха и своя 70-тонен гигант – DX700LC впечатляващата с работна маса от 73 тона и кофа 4,5м3.


На самият щанд посетителите имаха възможността да разгледат голямата част от моделите компактна и тежка строителна техника, както и работните устройства. Кампанията за безлихвен лизинг продължава да се радва на огромен интерес, а тежката техника се предлага с 5-годишна пълна гаранция за всички модели. Doosan показа и макети на концептуалните си хибридни модели.

Немалко внимание беше отделено и на широката гама от машини на Doosan Portable Power, които през 2007 година закупуват портативната техника на марката Igersoll Rand. Бяха показани новите модели дизелови компресори и генератори, като за поредна година Doosan portable power са обърнали внимание на надеждността и мобилността на портативните техника.
Екипът на Мегатрон ЕАД посрещаше българските клиенти през по-голямата част от дните на изложението.