Мегатрон ще оборудва и багери Doosan за горска употреба.

doosan горско оборудване-2

Doosan DX210W е най-продаваният багер за горскo приложение в западна Европа. Благодарение на дългогодишният опит на Меатрон като ексклузивен доставчик на строителна техника Doosan, компанията ще доставя и оборудва напълно тези машини за горско приложение. Модификациите се състоят в промени в стрелата – възможно е машината да се оборудва с телескопични рамо за по-голям обхват при рязане, високо ниво на защита на кабината, двигателя и ходовата част. За самото рязане и кастрене най-предпочитани са многофункционалните претоварващи и режещи глави Woody. При операциите по претоварване, компонентата с движещите ролки и режещата дъска се прибират с хидроцилиндър с цел избягване на повреди. За разлика от стандартните режещи глави на John Deere захващащите ножове са три за по-стабилен захват при товарене.

Главата е оборудвана с измервателно оборудване за калибрирано рязане и добив – за диаметър на ствола и дължина на трупата по предварително зададени параметри, като чрез измервателния софтуер се изчислява и дневния добив. В машината се инсталира команден джойстик за главата.

Dosoan предлагат и професионално решение за претоварване – модела DX210WMH, специализирана машина за товарене на скрап, насипни материали, трупи и т.н., с хидравлично повдигаща се кабина и рамо за добра видимост при операциите. Мегатрон ще оборудва машините с режеща глава Waratah на John Deere, товарна грапа или комбинирана глава Woody.