Мегатрон ЕАД стана дистрибутор на индустриална горска техника John Deere

doosan горска техника

На 07.02.2013 г. Мегатрон ЕАД  обогати портфолиото си с още една голяма гама от машини за горската индустрия и пое дистрибуцията, сервиза и поддръжката на световният производител John Deere. Договорът бе подписан в централния офис за EMEA на John Deere Forestry в Тампере, Финландия между Димитър Димитров, директор направление Строителна, Горска и Индустриална техника и Джейн Маркала, Мениджър стратегически маркетинг и дилър девелопмент. Прецедент в Европа като компания, дистрибутираща и трите големи направления на John Deere за селскостопанската, горска и градинска техника, Мегатрон се наложи над силната конкуренция със силното си присъствие и изграден имидж на българския пазар като надежден партньор и доставчик на тежка и компактна строителна техника вече над  4 години. Компанията ще поеме гаранционния и извънгаранционен сервиз на растящия с всяка година машинопарк от професионална горска техника. С доброто сервизно покритие на страната и обученият екип от професионалисти, компанията успя да покрие и дори надмине високите изисквания на световноизвестният производител.

Вече 15 години Мегатрон ЕАД е ексклузивният представител за България на земеделската техника на световният производител John Deere. На 07.02.2013 г. Мегатрон ЕАД  обогати портфолиото си с още една голяма гама от машини за горската индустрия и пое дистрибуцията, сервиза и поддръжката на световният производител John Deere. Договорът бе подписан в централния офис за EMEA на John Deere Forestry в Тампере, Финландия между Димитър Димитров, директор направление Строителна, Горска и Индустриална техника и Джейн Маркала, Мениджър стратегически маркетинг и дилър девелопмент.

Прецедент в Европа като компания, дистрибутираща и трите големи направления на John Deere за селскостопанската, горска и градинска техника, Мегатрон се наложи над силната конкуренция със силното си присъствие и изграден имидж на българския пазар като надежден партньор и доставчик на тежка и компактна строителна техника вече над  4 години. Компанията ще поеме гаранционния и извънгаранционен сервиз на растящия с всяка година машинопарк от професионална горска техника. С доброто сервизно покритие на страната и обученият екип от професионалисти, компанията успя да покрие и дори надмине високите изисквания на световноизвестният производител.

В световен мащаб John Deere  е най-големият производител на техника за индустриален дърводобив и санитарна сеч. Машините, които сме свикнали да виждаме по научнопопулярните телевизионни канали, вече ще можем да видим и в България. В портфолиото си компанията включва няколко гами продукти, като в Европа се предлагат  горски транспортьори с кранова уредба от  134 до 250 кс; харвестъри от 145 до 255 кс; влекачи (професионални горски трактори) с въжена линия или с грайфер от 150 до 185 кс; симулатори за обучение на оператори, както и режещи глави за вграждане във верижни/колесни багери, софтуер за мониторинг и управление на производителността. Мегатрон също така ще доставя и сертифицирани машини втора употреба, както и ще организира обучението и сертифицирането на оператори на изключително специализираната и трудна за управление техника.

От голям интерес за Българския пазар ще бъдат адаптираните земеделски тракори Joh Deere специално за горски приложения. Мегатрон ще предлага пълно дооборудване на машините за специализирана употреба на реномирани марки горско оборудване за трактори – специализирани горски гуми с усилена структура и удължен живот на лидерите в бранша Nokian, защитни клетки и протекторни плочи за машината, специализирани горски вериги на австрийския производител Pewag, тракове на швейцарския производител Olofsfors, австрийски стоманени въжета и аксесоари за захващане Compact и Grizzly и други. Модификациите за тракторите с горско приложение са много – Мегатрон ще оборудва машините със словенски лебедки за извлачване на трупи Krpan; челни товарачи John Deere с грапи Binderberger; както и специализирани тракторни горски ремаркета с кранна установка Binderberger.

Голям интерес в западна Европа и в България представлява полупрофесионалният метод на добив на дървесина с модифицирани трактори с лебедки и грапи, ръчно рязане на дървесината и модифицираните колесни и верижни багери Doosan със специални режещи и товарни глави Woody, използвани за кастрене и нарязване на трупите, също и претоварване. Поради най-голямата хидравлична мощност в класа си, Doosan DX210W е най-продаваният багер за горскo приложение в западна Европа. Благодарение на дългогодишният опит на Меатрон като ексклузивен доставчик на строителна техника Doosan, ще доставя и оборудва напълно тези машини за горско приложение – със защита на кабината и ходовата част, телескопично рамо, режеща и претоварваща глава на австрийския производител Woody и командно оборудване в машината за главата и измервателния софтуер.