Общ преглед WL

Още от самото начало проектантите на DOOSAN са загрижени за комфорта на оператора. Хората имат нужда да работят в добре организирана и удобна среда. Работното пространство е просторно, с няколко места за съхранение. Проверката и наблюдението на уредите е улеснено и удобно. Кабината е с добра видимост. За нощтна работа операторите са снабдени с мощно предно и задно осветление.
• Оси
Подобрения вътрешен поток на маслото намалява температурната разлика междуглавините и диференциалите, както и предпазва от преждевременно износване на дисковете от прегряване на вътрешните компоненти на главините.
LSD (Limited Slip Differential – Диференциал с ограничено приплъзване)
Стандартно оборудвани с LSD диференциал машините лесно маневрират в мека и кална почва.
• Увеличена здравина на задвижващите мостове
Спирачните дискове са позиционирани в задната част на крайната предавка, където скоростта на въртене е по-малка. В резултат спирачните дискове се въртят с по-ниски обороти, подложени са на по-малко загряване, което увеличава екплоатационният им срок. Автоматичен компенсатор на износването е интегриран в дизайна, което позволява поддържане на оптимално ниво на спирачките независимо от износването на дисковете, елиминиращо загуба на реакция или ефективност. Степента на износване на дисковете може да се провери през специален ревизионен отвор, без да е необходимо разглобяване на предавката.

Тръбите на спирачната линия са интегрирани в корпуса на задвижващия мост и са напълно защитени от повреда. Синтерованите спирачни дискове увеличават сервизните интервали три пъти.

• двигател Cummins QSL 9
QSL 9 – нискоемисионен двигател, отговарящ на TIER-3A европейски стандарти с патентована High-Pressure Common-Rail (HPCR) система за впръскване на горивото с електронно управление за превъзходно представяне, висок въртящ момент и нисък разход на гориво.
• Трансмисия ZF – Full Auto
Електронно управляваната powershift трансмисия е изключително плавна с прецизно подбрани предавателни отношения за оптимална скорост и продуктивност. Позволява изключителен комфорт, като в същото време осигурява перфектно сцепление във всички работни условия. Интегрираният електронен контрол увеличава продуктивността и здравината. Хидротраснфорамторът със статор и маховик подобрява ефективността при товаро-разтоварни дейности, което допринася за изключителната горивна ефективност.